Freekeh met varkensbrochette, komkommer en komkommer-yoghurtsaus

Ik stond onlangs in de supermarkt bij de rek van de granen. De doos freekeh sprong me in het oog. Ik ken freekeh wel van horen, maar had het zelf nog niet geprobeerd. Dat doosje ging dus mee naar huis. Ik besloot er een eenvoudige maaltijd mee te maken: granen, vlees, groenten en een gezond sausje. Als resultaat kreeg ik deze bowl freekeh met varkensbrochette, komkommerblokjes en komkommer-yoghurtsaus.

Freekeh heeft een sterke smaak, die eerst hard doorsmaakt. Het frisse van de komkommer en komkommer-yoghurtsaus verzacht de smaak en maakt het dan ook lekkerder. Ik koos voor een varkensbrochette, maar je kan ook een rundsbrochette gebruiken.

Ingrediënten (1 persoon):
– 50 g ongekookte freekeh (of andere granen)
– 1/2 komkommer
– 40 g magere yoghurt
– 1 varkensbrochette

Bereiding:
1. Kook de freekeh zoals aangegeven op de verpakking.
2. Snij de komkommer in blokjes.
3. Doe 1 el komkommerblokjes met de yoghurt in een blender en mix.
4. Ondertussen bak je de varkensbrochette.
5. Ik presenteer de maaltijd in een bowl met aan de ene kant de freekeh, aan de andere kant de komkommer en komkommer-yoghurtsaus en in het midden de varkensbrochette.

Na het nemen van de foto mengde ik de komkommer-yoghurtsaus snel onder de freekeh. Heb je geen freekeh in huis, kan je ook kiezen voor couscous, tarwe, spelt,…

Smakelijk!