Easy Vegan met Julie

Don’t judge a book by it’s cover, of de titel in dit geval. Waar de term veganisme bij Julie natuurlijk achterwerge werd gelaten, is er dit keer bij Easy Vegan met Julie wel duidelijk de link gelegd naar de vegan keuken. Het nieuwe kookboek van Julie Van den Kerchove mag dan enkel uit vegan recepten (geen vlees, gevogelte, vis en dierlijke producten) bestaan, als niet-vegan zijnde kunnen die jou zeker ook bekoren.

Julie heeft geluisterd naar de reacties op haar vorige boek en besloot om de recepten dit keer nog gemakkelijker te maken. Het zijn niet enkel simpele recepten, de ingrediënten vind je ook gewoon in de supermarkt. Easy!

Ik vind Easy Vegan met Julie heel toegankelijk en een bron aan inspiratie met maar liefst 65 gerechten. Er zitten er zeker enkele tussen, waarvan je misschien zelfs niet doorhad dat ze vegan zijn.

Er staat zoveel lekkers in deze kookboek. Laat me even mijn favorieten voor jullie oplijsten:
– ontbijt: speculaaspasta
– drankje: gembermimosa
– hapje: komkommerrolletjes met pompoenpithummus
– licht: misosoep met noedels
– grote honger: pasta met champignonroomsaus
– dessert: pindakaaskoekjes & cookie dough ice cream sandwiches

Hoe passen vegan gerechten nu in je voedingspatroon? Je kan een maaltijd of tussendoortje eens afwisselen met een plantaardige optie. De groentebrochetten kan je bijvoorbeeld klaarmaken voor een barbecue. In plaats van twee vleesbrochetten te eten, kan je er één (of alletwee) vervangen door een groentebrochette. Een vegan lunch is plantaardig, dus licht verteerbaar en dat is een aanrader in de zomer. In de desserts gebruik je geen eieren en vervangen andere ingrediënten de eigenschappen van een ei, maar je bekomt nog altijd lekkere desserts en koekjes.

Als je zelf de recepten wil uittesten, kan je Easy Vegan met Julie (€24,99) kopen bij de boekhandel of via Bol.com.