De Sladerij (Hasselt)

Sinds ik niet meer wekelijks in Hasselt kom, zijn er zoveel leuke plekjes bijgekomen. Op de Havermarkt is er een nieuwe hotspot opgedoken: De Sladerij. Zoals de naam al verklapt, kan je er terecht voor salades, maar ook voor een ontbijt of snack.

De Sladerij

Op de menukaart vind je de aanbevelingen van de dag. ’s Ochtends kan je kiezen voor yoghurt met fruit en granola of pompoenbrood met pindakaas en banaan of confituur.

De hele dag door kan je langsgaan voor een heerlijke salade. Ik probeerde een luxe salade: 3 soorten sla, spinazie, zoete aardappel uit de oven, krokante aardpeer, groenteballetjes, kiemgroenten, rozijnen en hazelnoten en 2 ingrediënten naar keuze. Ik koos als extra’s prinsessenboontjes, sojascheuten en een Thaïse dressing.

Voor 3 euro meer kan je er ook een menu van maken met een dagsoepje.

OnaHealthyAdventure DeSladerij 1
Je kan ook zelf de ingrediënten voor je salade uitkiezen en die wordt dan ter plekke met de gewenste dressing voor je klaargemaakt. De Thaïse dressing is een aanrader. Als je de dressings lekker vindt, kan je ervan een flesje kopen om mee naar huis te nemen.

Als je na je salade nog een beetje plaats over hebt, kan je nog een dessert bestellen zoals een stukje kaastaart, bananenkoekjes of een chia muffin.

Wanneer je in Hasselt bent en graag licht wil lunchen, ga je best naar De Sladerij!

Adres: Havermarkt 39, 3500 Hasselt
Openingsuren: ma-zat 8u30-17u
Betalen: cash en bancontact
Website: www.desladerij.be