De Lunchbar (Oostende)

*update: De Lunchbar is ondertussen helaas gesloten.* Een bezoekje aan De Lunchbar stond zeker al een half jaar op de planning nadat ik Heleens blogpost hierover zag verschijnen. Helaas is Oostende niet bij de deur dus duurde het even voor ik er geraakte. Toen ik een tijdje geleden aan de zee was, ben ik dan ook meteen langsgegaan.

OnaHealthyAdventureDeLunchbar 1

De Lunchbar bevindt zich op de Groentemarkt. Het is een gezellig zaakje waar alleen maar gezonde gerechten op de menukaart staan.

Er is een vaste menukaart met boterhammen, tosti’s, zomerse salades, wraps en groentetaart. Daarnaast heeft De Lunchbar ook nog een 4-tal suggesties naargelang het seizoen. In de herfst kan je er bijvoorbeeld lasagne of herfst bulgur bestellen.

Er was zoveel keuze dat het moeilijk was om slechts één gerechtje te kiezen. Ik ben voor de zomerse salade met falafelballetjes en avocado gegaan. Ik eet graag avocado en falafel dus deze combinatie kon alleen maar geslaagd zijn. Het was ook zeer lekker! De salade werd aangevuld met een dressing, tapenade, noten en zaden. Dat zorgde met de falafel voor een heerlijke mix van warme en koude ingrediënten.

OnaHealthyAdventureDeLunchbar 2

Het is moeilijk om aan de kust een eetzaakje te vinden dat gezonde gerechten bereidt, dus ik kan De Lunchbar zeker aanraden! Volgende keer dat ik in Oostende ben, ga ik nog eens langs, want er is nog veel op de kaart dat vraagt om geproefd te worden.

 

Adres: Groentemarkt 6, 8400 Oostende
Openingsuren: di-zat 11u00-15u30
Reserveren: mogelijk
Betalen: enkel cash
Website: facebook.com/delunchbaroostende