Curry met kabeljauw, kerstomaatjes en paksoi

Deze curry met kabeljauw, kerstomaatjes, paksoi en krieltjes moet je eens proberen. Super lekker! Het is een milde curry die perfect samengaat met de zachte smaak van kabeljauw. Je hebt er nog de sappige kerstomaatjes en de krokante stukjes paksoi en rode peper bij.

Ik kies voor krieltjes uit de oven en gebakken vis (voor extra smaak), maar je kan de krieltjes en kabeljauw ook laten meekoken in de curry vanaf het begin.

Ik besloot het recept voor deze vis curry nu te delen omdat het volgende week de ‘Bewuste Visweek’ is. Tijdens die week wordt de aandacht gelegd op duurzaam gevangen vis.
Als jij vis koopt, let jij er op dat die duurzaam gevangen is? Nee? Dan moet je op de verpakking eens zoeken naar het groene ASC-label (kweekvis) of het blauwe MSC-keurmerk (wildgevangen vis).
Ik was verrast dat het aanbod duurzaam gevangen vis zo groot was. De kabeljauwfilets van Iglo die ik voor dit recept gebruik, hebben het MSC-keurmerk en ik had het niet eens door.

Ingrediënten (1 persoon):
– 8 kerstomaatjes
– 1/2 paksoi
– 1 teentje knoflook
– 1/4 rode peper
– 75ml kokosmelk
– 75ml visfond
– 100g kabeljauwfilet
– 150g krieltjes
– 1 kl bakken en braden
– 2x 1 kl olijfolie
kruidenmengeling: 1/4 kl gemberpoeder (of 1 kl verse geraspte gember), snufje komijn, 1 kl garam massala
– zwarte peper van de molen
– zout
– peterselie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Leg de krieltjes in een ovenschotel. Bestrijk met een beetje olijfolie. De krieltjes moeten 20 minuten in de oven.
3. Halveer de kerstomaatjes. Snij de paksoi in stukken. Pers de knoflook fijn. Snij de rode peper in schijfjes en verwijder de zaadjes als je niet tegen pikant kan.
4. Doe wat olijfolie in een pan. Voeg de kruidenmengeling toe en stoof de kerstomaatjes en de harde stukken van de paksoi er in aan.
5. Voeg de kokosmelk en visfond toe. Laat 15 à 20 minuten sudderen. Voeg de blaadjes van de paksoi de laatste 5 minuten toe.
6. Kruidt de kabeljauwfilet met peper en zout. Bak dan ondertussen de kabeljauwfilet bruin aan beide kanten in wat bakken en braden.
7. Leg de kabeljauwfilet in het midden van een diep bord en giet de curry er over. Werk af met wat peterselie. Serveer er de krieltjes bij.

Heb jij nog kabeljauw in de diepvries steken? Dan weet je wat te maken!