Salad in a jar: Caesar salad

Sinds vorig jaar zie je steeds vaker salades in een glazen bokaal opduiken. Ik ben ook fan van een ‘salad in a jar’. Alles in laagjes doet het er lekkerder en leuker uitzien. Wanneer je met kleuren speelt, is het precies of je een regenboog in je jar hebt!

Mijn salad in a jar is een andere versie van de welgekende Caesar salad met de gebruikelijke ingrediënten, maar met een andere twist.

On a Healthy Adventure Salad in a jar 1

Ingrediënten:
Vandemoortele Caesar vinaigrette
– 100 g kipfilet
– 1 ei
– sla mengeling
– 1 snede volkoren brood
– 1 kippenbouillonblokje

Bereiding:
1. Kook de kipfilet met een kippenbouillonblokje tot het gaar is.
2. Kluts een ei en maak hiermee een roerei.
3. Rooster een boterham en snij deze in stukjes.
4. Wanneer de kipfilet gaar is, trek je die in stukjes.
5. Nu is het tijd om de salad jar te vullen. Doe 1 el vinaigrette op de bodem, gevolgd door de stukjes kip, roerei, sla en als laatste het brood.

On a Healthy Adventure Salad in a jar 2


Tip:
Het geheim van een geslaagde salad in a jar is om de vinaigrette vanonder te doen, daarop de zwaardere stukjes (vlees of granen/deegwaren) en vanboven de ingrediënten die knapperig moeten blijven (sla of noten). Zo creëer je lunchgeluk in laagjes!

Een salad in a jar is gemakkelijk om mee te nemen als lunch naar het werk, maar ook voor een picknick met vrienden. Ik ben er zeker van dat iemand gaat vragen waar je die leuke salad jar hebt gehaald 😉

On a Healthy Adventure Salad in a jar 3
Ik heb mijn salade gemaakt in een nieuwe salad jar van Vandemoortele. Dit jaar sloeg Vandemoortele de handen in elkaar met enkele studenten grafisch design voor het ontwerp van 3 toffe, vintage jars met een catchy slogans als “It’s lunch o’clock”, “Time flies when you’re having lunch” en “My lunch is made with love”.