Cadeautips voor foodies

De feestdagen komen er aan en dat betekent ook: cadeautjes! Ik ben er zeker van dat de meesten onder jullie nog niet alles gekocht hebben. Vandaar dat ik besloot om nog snel een blogpost met cadeautips voor foodies uit te schrijven.

Het zijn geschenken waarmee je foodlovers en hobbykoks kan plezieren. Het zijn ook items uit verschillende prijscategorieën, dus je vindt er vast een geschikt cadeau tussen.

Kitchenaid spiraalsnijder
Menig foodie heeft een Kitchenaid keukenrobot in huis. Kitchenaid heeft tal van accessoires die op de Kitchenaid keukenrobot passen. Zo is de spiraalsnijder een handige uitbreiding voor mij.

Ik heb een kleine spiraalsnijder thuis, maar voor hardere groenten zoals pompoen en zoete aardappel heb je een stevigere spiraalsnijder nodig. Het zou stom zijn om een extra apparaat te kopen als je met een uitbreidingskit je keukenrobot in een spiraalsnijder kan ombouwen. Je klikt het opzetstuk op de mixer. In het uitbreidingsset (€125, DeBijenkorf.be) zit een spiraalmes en krulmes.

 

Crock-Pot slowcooker
Een Crock-Pot is eigenlijk een merk van slowcooker, maar die naam is al zo ingeburgerd dat iedereen het over een crock-pot heeft. In een slowcooker laat je maaltijden traag garen, waardoor de smaak meer wordt behouden. Eet je niets liever dan stoofpotjes, wel, dan is een crock-pot perfect voor jou.

Je kan de gewenste kooktijd instellen via de timer. Zodra de kooktijd om is, schakelt de crockpot over in warmhoudstand. Bovendien zorgt de keramische anti-aanbaklaag er voor dat je eten niet aanbrandt of aankoekt aan de bodem.

De prijs verschilt naargelang de slowcooker: merk, model, kleur, inhoud,… Zelf heb ik de Crock-Pot CR507 met een inhoud van 4,7 liter (€88, DeBijenkorf.be).

 

Nestlé Special.T – MINI.T machine
Theeliefhebbers hebben vast al weet van de Special.T machine. Je koopt thee in cups en het apparaat maakt je een lekker kopje thee. Bij thee is het belangrijk dat de temperatuur van het water klopt. De Special.T machines herkennen elke theecapsule en passen de temperatuur aan naargelang de thee. De MY.T bestond al even, maar de MINI.T is nieuw. Dit is een compacter theemachine. Bovendien is het lekbakje afneembaar zodat je er een travel mug onder kan plaatsen. Handig voor wie zijn thee on the go wil drinken.

Momenteel loopt er een (cashback) actie voor de Special.T machines! Zo kan je de MINI.T aan €59,99 i.p.v. €99,99 in huis halen.


Gefu Bivita miniatuurserre voor kiemgroenten
Kiemgroenten zijn groenten die als kiem worden geoogst en gegeten. Ik voeg kiemgroenten regelmatig toe als extraatje aan salades of boterhammen. Helaas beschimmelen prei- en rode radijsscheuten snel. Zonde! Maar ik heb een oplossing gevonden: miniatuurserre voor kiemgroenten.

De ventilatie in de serre zorgt voor ideale klimatologische omstandigheden om in de keuken verse kiemgroenten te kweken in één week tijd. Zo kan je steeds kleine hoeveelheden kiemzaden laten ontspruiten zodat er niets verloren gaat. De Gefu miniatuurserre voor kiemgroenten (€25,95, DeBijenkorf.be) is een leuk hebbedingetje voor saladeliefhebbers.

 

Joseph Joseph chop2pot snijplank
Ben je op zoek naar een klein, praktisch cadeautje voor een hobbykok? Dan is de chop2pot snijplank van Joseph Joseph geschikt. Je snijdt groenten op de snijplank die je vervolgens kan plooien zodat je de gesneden groenten makkelijk, en zonder te morsen, in de kookpot kan doen.

Deze vouwbare snijplank is verkrijgbaar in 3 formaten (€13,50, DeBijenkorf.be). Ik vind het ook een pluspuntje dat ze te koop zijn in het lichtblauw.

Ben je toch nog op zoek naar meer ideeën? Kijk dan hier eens tussen alle keuken accessoires. Dan vind je zeker nog een ander leuk cadeau.