Buddha bowl met sla, zoete aardappel frietjes, gegrilde courgette, avocado-pecanpesto en granola

Buddha bowl klinkt je misschien nog niet bekend in de oren? Ze zijn heel populair bij iedereen die plantaardig eet. Het zijn ronde, goedgevulde kommen (zoals de buik van een boeddha) met meestal enkel plantaardige ingrediënten. Denk aan veel groentjes, granen en peulvruchten.

Je kan voor nog meer variatie zorgen door de ene groente te stomen en de andere rauw te laten. Je kan zelf kiezen hoe je het wil aanpakken. Mogelijkheden en combinaties genoeg! Een ding zie je altijd terugkomen en dat is dat de ingrediënten niet gemengd worden, maar mooi verdeeld over de kom.

De buddha bowl die ik het meest klaarmaak, is deze. Dat komt doordat ik de ingrediënten standaard in huis heb of altijd wel een restje er van in de koelkast heb liggen. Deze lunchmaaltijd is dan ook ideaal om restjes op te gebruiken en ze op een andere manier te verwerken.

Ingrediënten:
– 1 kleine zoete aardappel
– 1/2 courgette
– slamix
– 2 el suikervrije granola
– 1/2 avocado
– 1 el pecannoten
– olijfolie of avocado-olie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Snij de zoete aardappel in frietjes. Snij de courgette in plakjes. Spreidt uit op een bakplaat en bestrijk de groenten met een dun laagje plantaardige olie. Je kan ze eventueel ook nog bijkruiden. Steek de zoete aardappel en courgette in de oven voor ongeveer 30 minuten (als ze niet zacht zijn, hebben ze nog wat langer nodig).
3. Doe de avocado, 1 el avocado-olie en pistachenoten in een blender en mix.
4. Neem een grote kom. Bedek de bodem met wat sla. Vervolgens plaats je de andere ingrediënten in aparte hoopjes in je kom.

Voila, mijn ultieme buddha bowl vol gezonde ingrediënten waarmee je je buikje mag vol eten!

Tip: Probeer zeker eens avocado-olie in plaats van olijfolie. De groenten smaken er zoveel lekkerder door.