Getest: Breville Blend-Active Pro + uitbreidingskit

Ik heb de laatste jaren behoorlijk wat keukenapparaten verzameld. Sommige gebruik ik regelmatig, terwijl anderen toch wel miskopen waren. Zeker wat blenders betreft. Ik ben tevreden van mijn blender, maar een blender met drinkbeker was altijd al een must voor mij.

Toen IT&M me vroeg om Breville Blend-Active Pro uit te testen, was ik benieuwd. Een drinkbeker die tegelijkertijd ook de blendkan is. Dat is wat ik zocht! Ik heb deze blender nu op kantoor staan en met het uitbreidingskit kan ik daar heel wat klaarmaken zonder extra keukenapparatuur nodig te hebben.

Breville Blend-Active Pro blender
De blender is handig in gebruik. Je vult de beker (500 ml), draait de dop met de messen er op, plaatst de beker op het onderstel, drukt de knop in en blenden maar. Vervang de messen door de drinkdop en klaar! Ideaal voor wie op zoek is naar een blender om snel één smoothie te maken die dan ook meteen meegenomen kan worden.

Voordelen Breville Blend-Active Pro:
– to go smoothie
– sportdop
– blendkan is drinkbeker
– minder afwas
– gemakkelijk uit elkaar te halen
– thermohoesje

Nadelen:
– sportdop
– knop blijven indrukken tijdens blenden

Tip: Wanneer je smoothie op is, spoel je de beker best snel even uit met wat water. Zo koeken de smoothieresten niet aan en gaat het afwassen vlotter.

Breville Blend-Active Pro uitbreidingskit
Ben je ook nog op zoek naar apparaatjes in de keuken om voedsel fijn te hakken, slagroom te maken of noten te malen? Dan kan je met het uitbreidingskit van de blender ook een multifunctioneel keukenapparaat maken. Handig, want dan moet je niet veel meer in huis halen.

In het uitbreidingskit zit:
– een mini foodprocessor
– een whipping disc
– een kruidenbox
– een citruspers
– een 300 ml sportfles

De mini foodprocessor en whipping disc zijn een leuke aanvulling. Ik heb zo met de blender al guacamole, pesto en slagroom gemaakt. De beker van de mini foodprocessor is breder dan de hoge drinkbeker en daardoor beter geschikt om dips in te maken.


De kruidenbox, citruspers en sportfles vind ik niet noodzakelijk, maar zijn wel accessoires die je kan gebruiken.
In de kruidenbox bewaar ik fijngehakte noten. De citruspers past enkel op de beker van de mini foodprocessor en wordt spijtig genoeg dus niet door de blender aangedreven. De extra sportfles vind ik wel praktisch als je 2 smoothies zou willen maken of 1 portie wil delen met 2. De inhoud is ook meer op mijn maat omdat ik meestal smoothies van 200 à 250 ml maak.

Je kan de Breville Blend-Active Pro aankopen via Bol.com (€75) of Coolblue (€81,50). Je vindt het, net zoals het uitbreidingskit (€39,95), ook bij IT&M verdelers.

Ken je deze on-the-go blender al? Wat voor blender heb jij thuis?