Bosbes-bloemkool smoothie

Het was al lang geleden dat ik nog eens een smoothie recept deelde. Dit keer is het een bosbes-bloemkool smoothie. Bloemkool? Ja, door bloemkool te gebruiken, verminder je de hoeveelheid suiker. Ik heb zelf last van een suikerdip als ik suikerrijke dranken en/of smoothies drink. Met een fruit-groente smoothie zitten de verhoudingen beter. Maak je geen zorgen over de bloemkool, die proef je er niet door. Beloofd!

Het recept geeft een dikke, eetbare smoothie. Goed voor een smoothie bowl of om zo uit het glas te lepelen. Je hebt zo’n dikke smoothies vast en zeker als eens zien passeren bij healthy food accounts op Instagram.

In het begin is het wat wennen aan de textuur. Je verwacht bij een smoothie namelijk dat die drinkbaar is. Zo’n dikke smoothie vult in tegenstelling tot een gewone smoothie veel beter. Heb je de smoothie toch liever vloeibaar(der), halveer dan de hoeveelheden bloemkool en bosbessen.

Ingrediënten:
– 200 g = 1/2 gestoomde en bevroren bloemkool (snij de bloemkool in roosjes, stoom, laat afkoelen en vries in)
– 200 g (diepvries) bosbessen
– 125 ml (plantaardige) melk
– 1 el pindakaas

Bereiding:
1. Doe alles in een blender: (plantaardige) melk, pindakaas, bosbessen en als laatste de bevroren bloemkool.
2. Blendt tot een glad geheel. Als je blender standen heeft, zoals mijn Froothie blender, blendt de bosbes-bloemkool smoothie dan 2 minuten op de hoogste stand.

Ga je deze bosbes-bloemkool smoothie uitproberen?