#boostyourpositivity – thema body

De #boostyourpositivy actie, een project van Activia, loopt tijdens oktober en november. Blogsters Kelly en Lies geven telkens de start van een nieuw thema. De thema’s “breakfast” en “work” passeerden al en deze keer staat “body” in de kijker.

Ik kan alvast toegeven dat ik niet 100% tevreden ben met mijn lichaam. Het is zo gemakkelijk om die minpuntjes harder te laten doorwegen dan je pluspunten. Maar dat is waarschijnlijk bij iedereen wel zo.

Als ik de afgelopen tien jaar bekijk, is mijn mening net zoals mijn gewicht veranderd. Vroeger had ik geen problemen met dun te blijven. Het was pas daarna dat de kilo’s er bij kwamen. Dat was een serieus keerpunt voor mij, want ik voelde me absoluut niet gelukkig.  Nu ben ik terug op een (voor mij) normaal gewicht, dat soms wel eens een kilo meer of minder is, en ben ik niet meer zo’n goede vrienden met mijn weegschaal. Daar spreek ik nog maar 1 keer per 2 weken mee af. Ik voel me niet meer gedefinieerd door dat nummer (gelukkig maar!), maar ga nu af op hoe mijn lichaam er uit ziet en hoe ik me voel.

Door de jaren heen heb ik geleerd mijn lichaam meer te accepteren. Niemand heeft dezelfde lichaamsbouw, iedereen heeft een ander metabolisme. Je kan je dus ook niet vergelijken met anderen.
Zou ik er graag willen uitzien als één van de Victoria’s Secret angels? Graag! Maar ik ben niet groot, niet zo smal en sport niet zo hard als die modellen.

En dat is oké. Ik kan werken aan een betere versie van mezelf. Door gezond te eten, geef ik mijn lichaam alle voedingsstoffen dat het nodig heeft om te functioneren. Door dagelijks te bewegen, werken mijn spieren goed. En door te sporten, wordt mijn lichaam strakker en is die vervelende cellulitus minder zichtbaar.
Daarmee zorg ik er voor dat ik me goed voel in mijn vel. Laat dat nu net het belangrijkste zijn!

image

Hoe tevreden ben jij over je lichaam? Besteed jij ook aandacht aan voeding en beweging om beter in je vel te zitten?