Bloemkoolpizza met kruidenkaas en courgetti

Je hebt zeker en vast al van bloemkoolpizza gehoord als het over gezonde pizza’s gaat. Lekker hoor! Je proeft er zelfs de bloemkool niet door. Ideaal voor wie, net zoals ik, niet van de smaak van bloemkool houdt, maar toch graag wat meer van die groente (verborgen) binnenkrijgt.

Je kan een bloemkoolpizzabodem zelf maken. Dan heb je wat meer geduld nodig, maar het kan. Hoe je dat maakt, vertel ik je hieronder ook. Toch kies ik vaker voor een tijdsbesparend alternatief. Als ik in de Albert Heijn ben, neem ik dan ook sneller een kant-en-klare bloemkoolpizzabodem mee. Hiermee kan ik meteen aan de slag. Die pizzabodem is gemaakt uit een mix van bloem en 70 g bloemkool. Hier is het aandeel bloemkool maar 39%, in tegenstelling tot een zelfgemaakte bloemkoolpizzabodem waar dat gemakkelijk het dubbele is.

Ingrediënten:
– bloemkoolpizzabodem (zelfgemaakt* of een kant-en-klare Magioni bloemkoolpizza)
– 50 g kruidenkaas (zoals Philadelphia mediterrane kruiden)
– 1/2 courgette
– peper

*Zelf maken: Dan heb je 1 kleine bloemkool, 1 ei, 25 g bloem/havervlokken, 1 el oregano en een snufje peper nodig. Was de bloemkool, droog goed af en hak fijn in een keukenmachine. Doe in een keukendoek en dep droog. Bak de fijngehakte bloemkool 10 minuten in de oven op 200°C. Doe de bloemkool hierna opnieuw in een keukendoek en wring het nog aanwezige vocht er uit. Hoe minder vocht, hoe beter de bloemkoolpizza zal lukken en hoe krokanter die zal zijn. Voeg aan de bloemkool de andere ingrediënten toe en meng. Spreidt uit op een vel bakpapier en maak een cirkel/rechthoek. Bak dit 5 à 10 minuten in de oven. Daarna haal je de bloemkoolpizzabodem uit de oven om te beleggen en steek je de pizza er nog 10 à 15 minuten in.

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was een halve courgette en spiraliseer. Leg de courgetteslierten  op een stukje keukenrol zodat het overtollige vocht geabsorbeerd wordt.
3. Bak de bloemkoolpizzabodem 5 minuten in de oven.
4. Haal de bodem er uit en bestrijk met een laagje kruidenkaas. Steek opnieuw 10 minuten in de oven.
5. Wanneer je de bloemkoolpizzabodem uit de oven haalt, beleg je het met de courgetti. Kruidt af met wat peper.

In nog geen kwartier tijd heb je een lekkere bloemkoolpizza met kruidenkaas en courgetti!