Bladerdeegtaartjes met geroosterde groenten

Op koude dagen wil je niets lievers dan iets warms en vullends eten. Ik vind het heerlijk om groenten te roosteren in de oven. Ik eet er normaal altijd wat granen of brood bij. Toen bedacht ik dat ik er even goed wat deeg rond kan doen als een soort mandje. Uitgeprobeerd en goedgekeurd deze bladerdeeg-groentetaartjes!

Slechts 10 minuten voorbereiding nodig en daarna doet de oven al het werk. Ik maak het regelmatig klaar en het blijft een topper. Eigenlijk flans je het gewoon ineen en toch het ziet er mooi uit doordat je het deeg plooit. Wat er uit ziet als een taartje, smaakt altijd beter he 😉

Ingrediënten (voor 5 bladerdeegtaartjes):
– 1 rol bladerdeeg
– 1 aubergine
– 1/2 courgette
– 2 tomaten
– olijfolie
– oregano
– peper
– zout
– optioneel: ei

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Ontpit de tomaten en snij in kleine stukken. Snij ook de aubergine en courgette in stukjes.
3. Bestrijk de groenten met een beetje olijfolie en kruidt bij met peper en een snufje zout.
4. Rol het bladerdeeg open. Hieruit kan je – mits wat ‘knutselwerk’ – 5 rondjes halen.
5. Leg de groenten in het midden. Strooi hier royaal oregano over. Rol het deeg naar binnen met enkele plooien zodat je een mandje vormt.
6. Optioneel: Klop een ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
7. Steek de bladerdeegtaartjes zo’n 20 minuten in de oven. Wanneer je ziet dat het bladerdeeg krokant is én de groenten voldoende geroosterd, dan zijn de bladerdeegtaartjes klaar.

Je moet deze bladerdeegtaartjes met geroosterde groenten trouwens niet delen. Hou de overschot gewoon voor je lunch de volgende dag. Even opwarmen in de microgolf en klaar.

Tip: Je kan ook een grote bladerdeegtaart met groenten maken. Gebruik dan wel een volledige i.p.v. een halve courgette omdat je er dan ook een iets grotere hoeveelheid groenten in kan stoppen.