Bircher muesli

Ik weet niet waarom ik zo lang gewacht heb om bircher muesli te proberen. Zo lekker! Sinds de eerste keer dat ik het proefde, ben ik verkocht. Bircher muesli is eigenlijk een variant van overnight oats (herinner je nog mijn pindakaas overnight oats?).

Bircher wat? Bircher muesli is vernoemd naar dr. Bircher. Deze Zwitserse arts wist dat voeding een effect heeft op de gezondheid. Hij schotelde zijn patiënten dan ook een voedend papje van geraspte appel, geweekte havermout, melk en noten voor. Een maaltijd die alle macronutriënten bevat: koolhydraten (snelle: appel, trage: havermout), eiwitten (melk) en vetten (noten). Een papje klinkt natuurlijk niet zo aantrekkelijk, dus werd het gewoon Bircher muesli genoemd.

Ingrediënten:
– 40 g havermout
– 100 ml halfvolle melk
– 1 geraspte (zure) appel
– 5-tal amandelen
– extra topping: appel, bosbessen,…

Bereiding:
1. Rasp een appel.
2. Neem een kommetje. Doe ’s avonds hierin de havermout en de geraspte appel. Vul aan met melk. Meng alles onder elkaar en plaats het kommetje afgedekt in de koelkast.
3. De ochtend erna is alles goed getrokken en zijn de smaken in elkaar overgegaan. Roer even voordat je het gaat opeten.
4. Werk af met wat amandelen (deze mag je ook gerust ’s nachts al laten meetrekken) en eventueel nog extra fruit.


Eet je niet graag overnight oats? Dan wil dat niet zeggen dat je deze Bircher muesli niet zal lusten. Dit papje is namelijk veel sappiger en zoeter door de appel.


Deze bircher muesli is een ontbijtje om uit te proberen! Heb jij het al eens gegeten?