Belmodo Fit Summit

Zaterdag 24 en zondag 25 september ging de eerste editie van de Belmodo Fit Summit door. Een event dat helemaal in het teken stond van gezond eten en sporten. Zodra ik er over las, stond ik te springen om te gaan. Ik vroeg Tessa mee en samen trokken we die zaterdag naar Gent. Het event ging door bij Leander Personal Training. Ze zijn onlangs verhuist naar een nieuwe locatie en het ziet er echt super uit, een heuse fitness playground.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-1

We werden door Tiany (Belmodo) en Leander (Leander Personal Training) welkom geheten. Dat Tessa en ik er zin in hadden staat op onze gezichten te lezen.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-2

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-3Op het programma stonden 5 lesblokken. Elk lesblok werden er 2 sportlessen en 1 theorieles gegeven. Je kon zelf kiezen waaraan je deelnam. De theorie rond voeding is mij gekend, dus dat was voor mijn minder interessant. Tessa en ik kozen er dan ook voor om enkel de sportlessen te volgen. Zweten gingen we doen!

We startten met een boksles, ideaal om op te warmen en het bovenlichaam te trainen. We leerderen enkele bokstechnieken en halfweg de les voelden we onze armen en schouders branden. Omdat we in duo’s moesten boksen en geen extra bescherming – waar waren die grote beschermmatten? – buiten bokshandschoenen hadden, hielden we ons in om de ander niet per ongeluk een rake klap te geven.

Tijdens de les begon ik al honger te krijgen. Mijn lichaam is zo gesteld op een 10-uurtje. Alpro was één van de sponsors en die hadden een koelkast vol Alpro Go On, een plantaardig alternatief voor platte kaas, voorzien. In het begin was ik teleurgesteld, want die met zwarte bes had ik al eens geproef en die vind ik echt niet lekker. De passievrucht met zijn zoet-zurige smaak daarentegen kon mij wel overtuigen.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-6Bloggers zijn bloggers… betrapt, of beter in de gaten gehouden, tijdens het foto’s nemen.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-7

Daarna was het al tijd voor een nieuwe les: 3D booty. Hierin werd meegegeven dat je je bilspieren vanuit 3 richtingen kan trainen. De oude methoses, zoals lunges en squats, focussen maar op één richting (horizontaal of verticaal), terwijl je je bilspieren in meer richtingen moet bewegen.

Voorbeelden:
– plié squat en zijwaardse squat
– lunge, hef iets omhoog, pulse en terug naar startpositie + wissel af van been
– kruip naar voren in een plank, zet een voet bij, armen achter de rug, pulse en sta rechtop

Ik was best afgemat na deze les. Ik voelde bij de meeste oefeningen mijn bilspieren, dus zeker effectief. Nadien trok ik snel – suiker aanvullen! – naar de stand van Philips om er te proeven van twee sapjes.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-8

Tijdens de middagpauze was er lunch van Soep Plus voorzien. We hadden de keuze tussen een quinoa- of pastasalade.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-9

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-10

Na de middag gingen we rustig terug beginnen. De stretchles was interessant, want zo leerden we nieuwe technieken.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-11

Daarna volgen Tessa en ik een yogales waar de focus op de rug lag. Zowel Tessa als ik hebben wel eens last van rugpijn, dus dit was een les die ons op het lijf geschreven was. We haalden uit de les wat we gehoopt hadden. We voelden dat alles opnieuw los zat en dat onze spieren ontspannen waren. Zalig! Ik knap af op sommige yogalessen omdat ik geen goed gevoel heb bij de lesgeefster. Dat was absoluut niet het geval bij Katherine Walker. Haar manier van lesgeven vind ik zo aangenaam dat ik binnenkort nog meer lessen van haar ga volgen.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-12

Als laatste les kozen we voor ballet fit, een pittige workout met technieken uit het klassieke ballet. Pittig is missschien een understatement, haha, want we vlogen er direct in met pliés, elegante bewegingen, squats,… Heel de les stonden we niet stil. De rode draad doorheen de workshop: ballerina’s geven niet op. De lesgeefster ging er voor en probeerde iedereen de hele les mee te krijgen. Helaas was mijn energie op. Na een volledige dag sporten, kon ik mijn volle 100% niet meer geven. Spijtig, maar een goede reden om nog eens een ballet fit les te volgen.

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-13

Kortom het was een super dag en de spierpijn de dagen erna nam ik er met alle plezier bij. Ik kijk al uit naar de volgende editie!

on-a-healthy-adventure-belmodo-fit-summit-14

Zie ik je misschien volgend jaar ook bij de Belmodo Fit Summit?