Avocado

Avocado’s, het groene goud… Niet alleen ik ben fan, maar ook foodblogster/vriendin Carla De Graef van Mijn Puur Leven. Ze vulde een heel kookboek met avocado recepten, uiteraard ‘Avocado’ genaamd.

Het boek start met enkele tips & tricks zoals het uitzoeken van de juiste avocado en hoe je een avocado in mooie plakjes snijdt.
Die rijpe avocado in de winkel vinden, is soms een echt gokspel: onrijp, rijp of te rijp. Maar eens je een perfect rijpe avocado te pakken hebt, kan je er zoveel kanten mee uit.

Avocado kan je in elk gerecht verwerken, zowel zoete als hartige, gaande van aperitief tot dessert. Dat toont Carla met maar liefst 55 recepten. Ze verwerkt avocado in soepjes, smoothies, salsa’s, plukbrood, pannenkoekjes, salades, cocktails en combineert het met vlees en vis, fruit en chocola. De recepten zijn eenvoudig te maken, relatief snel klaar en met een beperkt aantal ingrediënten.

Symbolen geven aan of het een feestelijk en/of veggie gerecht is en of er een Vlaams streekproduct in verwerkt is (zoals bijvoorbeeld asperges en speculoos).

Mijn persoonlijke favoriet is de courgettesoep met avocado met het plukbrood erbij.

En een goede guacamole smaakt altijd. Je kan er zoveel twists aan geven.

Weetje: Een avocado is trouwens heel gezond. Deze vrucht is hoog in vet, maar gelukkig zijn het gezonde vetten, nl. onverzadigde vetzuren die de slechte cholesterol in het bloed verlagen.

Je kan ‘Avocado’ kopen in de boekhandel of in Colruyt, te vinden in de rek bij de avocado’s.