8 tips om meer water te drinken

Morgen is het terug warmer weer. Als de temperaturen stijgen, ga je meer zweten, dus zal je ook meer vocht nodig hebben. Een deel van dit vocht halen we uit ons voedsel (zoals soep, groenten, fruit,…), maar dat is natuurlijk niet genoeg. Daarom is het belangrijk dat we elke dag minstens 1,5 liter drinken. Als je daarbij ook nog eens sport, heb je snel nog een extra halve liter nodig. Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit vocht. Als we vocht verliezen, moeten we dat dan ook aanvullen. Met mijn tips lukt het jou vast en zeker om meer water te drinken!

On a Healthy Adventure 8 tips om meer water te drinken 1

Let op: Je drinkt het best water, maar niet iedereen drinkt dat zo graag. Daarom mag je water ook eens afwisselen met koffie, thee of (light) frisdrank. Als je daar 0,5 liter van drinkt naast je 1 liter water is dat in orde. Melk, fruitsap en soep tellen niet mee. Die brengen wel vocht aan, maar daarnaast moet je zeker nog genoeg water drinken.

Ook merk ik dat het niet eenvoudig is om zo veel te drinken. Het is een gewoonte die je moet creëren! Hopelijk kan ik je met deze 8 tips op weg helpen.

1. Zet je waterfles in de buurt. Zien doet vaak drinken en zo is je waterfles ook binnen handbereik!

2. De grootte van je waterfles kan een impact hebben. Misschien zijn 3 flesjes van 0,5 liter voor jou haalbaarder dan een grote fles van 1,5 liter.

3. 1,5 liter water komt ongeveer overeen met 8 (grote) glazen. Om je hoeveelheid bij te houden, kan je een kaartje maken met daarop 8 glazen die je doorstreept wanneer je ze opgedronken hebt.

4. Tegenwoordig zijn er ook apps die je er aan herinneren om te drinken: Watertrakr Freemium, Plant Nanny, Drinking Water, iHydrate, Aqualert,… Kies een app die je het leukst vindt en probeer het uit.

On a Healthy Adventure 8 tips om meer water te drinken app 1     On a Healthy Adventure 8 tips om meer water te drinken app 2

5. Drink je niet graag plat water probeer dan eens een ander merk water of wissel plat water eens af met bruiswater.

6. Kraantjeswater kan in smaak verschillen. Kraantjeswater uit één regio bevat meer kalk dan in een ander gebied. Vul een (water)fles met kraantjeswater en zet in de koelkast. Wanneer het water koud is, heb je geen ‘kraantjeswater’-smaak meer.

7. Koop jezelf een leuke waterfles. Er zijn tegenwoordig waterflessen verkrijgbaar in alle kleuren, met motieven en opdrukken, van plastiek tot staal, met of zonder filter en met een verschillende inhoud. Neem eens een kijkje bij merken zoals Dopper, Bobble, Rosti MepalKlean Kanteen of Brita.

8. Wil je wat meer smaak in je water? Ga dan voor fruit-infused water. Voeg enkele stukjes fruit (citroen, limoen, sinaasappel,…) toe aan een fles water en laat minstens een half uur trekken. Je hebt ook waterflessen met een apart compartimentje om die stukjes fruit in te doen zoals die van Infuse Your Life of Aladdin.

On a Healthy Adventure 8 tips om meer water te drinken 2

Heb jij nog tips om meer water te drinken?