4 tips om uit je sportdip te komen

Ik denk dat iedereen wel eens een periode ervaart waar de zin om te sporten weg is of waar sporten aanvoelt als moeten. “Ugh, vanavond na het werk nog sporten.”, “Oh nee, ik moet ook nog sporten.” of “Had ik daarstraks al maar gesport, pfff…” klinken misschien bekend in de oren?

Bij mij was dat de afgelopen 3 weken ook het geval. Uit het niets zag ik er tegen op om te sporten. En eens ik mezelf overhaald had om er aan te beginnen, was het ook maar op een laag pitje. Het voelde aan als ’te moeten’ sporten en dat zorgde er natuurlijk voor dat ik het niet meer leuk vond.

Als ik evenveel push ups zou gedaan hebben als ik gezucht had, had ik nogal resultaten gezien.
Maar ik heb de situatie op een andere manier aangepakt en gelukkig heb ik de zin om te sporten teruggevonden!

OnaHealthyAdventure_tipsomuitjesportdiptekomen2

4 tips om uit je sportdip te komen
– Doe het rustig aan
Verminder gerust je aantal sportmomenten. Ik heb het de afgelopen weken wat rustiger aan gedaan en slechts 3 à 4 keer gesport in plaats van 6 à 8 sessies per week. En weet je wat, dat heeft me goed gedaan.

– Neem een pauze
Het oké is om eens een pauze in te lassen. Als je echt tegen het sporten op ziet, kan je ook eens een week rust inlassen. Misschien heeft je lichaam gewoon rust nodig om er weer tegen aan te kunnen.

– Stel een nieuw doel voor jezelf
Vaak stellen we voor onszelf doelen die lange tijd haalbaar waren, maar door omstandigheden (nieuwe job, te weinig slaap, afspraken,…) niet meer goed werken. Dan is het tijd om een stapje terug te doen en een nieuw doel op te stellen.

– Probeer eens iets nieuws
Wat ook kan helpen, is je sportroutine omgooien. Wissel af in oefeningen, probeer eens iets buiten je comfort zone (yoga, kickboksen, barre,…) of volg nieuwe lessen in de fitness (Les Mills, Zumba, steppen,…). Misschien ontdek je wel iets wat je graag doet! En wat leuk is, blijf je volhouden 😉

Bij mij is het gevoel “Ik WIL sporten” er weer. Als je zelf in een sportdip zit, hoop ik dat mijn tips je helpen om terug gemotiveerd te raken!

OnaHealthyAdventure_tipsomuitjesportdiptekomen1

Herken jij deze momenten ook? Hoe ga jij om met een sportdip?